Varza cu smantana si sunca afumata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 6 Dec 2018 | 3896 vizualizari

 

"reteta romaneasca"
Varza cu smantana este o mancare amintire din copilarie.
De cand ma gandesc sa fac si n-am vazut multe retete, nu stiu daca este un fel de mancare foarte cunoscut.
Se pare ca este originara din Bucovina regiunea mea de nastere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/varza-cu-smantana-si-sunca-afumata.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza proaspata
  • 125 g sunca afumata taiata bucatele (facultativ)
  • 200 g smantana
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulin de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu smantana si sunca afumata:

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Curatati ceapa si morcovul.

Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare morcovul.

Caliti ceapa si morcovul intr- tigaie mare si adanca in uleiul incalzit.

Adaugati bucatelele de sunca si reveniti impreuna.

Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.

Puneti varza peste ceapa si sunca. 

Amestecam smantana cu o lingura de faina si cu o lingura de bulion de rosii.

Adaugam smantana peste varza, amestecam bine si lasam varza sa fiarba impreuna cu smantana cateva minute.

Este gata, presarati paprika si patrunjel tocat.

Serviti cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu smantana si sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane