Varza de Bruxelles cu bacon si oua

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 24 Mar 2018 | 2430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 4 felii de bacon, tocate
  • 4 oua
  • 2 linguri Parmezan ras
  • 1/4 lingurita fulgi de chili
  • 2 linguri chives tocat
  • paine crocanta pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu bacon si oua:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor. 

Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se aseaza varza de Bruxelles (injumatatita) in tigaie, intr-un singur strat, impreuna cu baconul. Se stropesc cu mixul de otet obtinut anterior si se gateste in cuptor 10-12 minute. 

Cu ajutorul unei linguri, se fac adancituri din loc in loc, unde se adauga ouale, incercand sa pastram galbenusul intact.

Se presara Parmezan, sare, piper si fulgi de chili peste oua si se mai coc in cuptor pentru inca 7-9 minute.

Se serveste imediat cu paine crocanta si chives tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu bacon si oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor