Varza noua cu taietei si smantana

de Oana in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2009 | 6226 vizualizari

 

Varza noua, dulce, este foarte buna facuta in acest fel. Si poate fi o garnitura deosebita la o fripturica sau se poate face direct cu carne in ea.

 

INGREDIENTE

  • o varza noua
  • 4 fire groase de ceapa verde
  • un ardei capia, mare
  • o cana cu suc de rosii
  • marar
  • 200 g taietei lati (tagliatelle)
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu taietei si smantana:

Mai intai spalam varza, ceapa si ardeiul capia. Varza o bagam rapid la robot si o tocam fideluta, in 3 minute e gata :) Ceapa o tocam rondele iar ardeiul cubulete.

Intr-o craticioara cu putin ulei calim ceapa si ardeiul, punem o cana cu apa si lasam sa se inmoaie. Adaugam apoi varza, amestecand sa se inmoaie si ea. Mai punem o cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp fierbem taieteii intr-o oala cu apa si sare, dupa timpul indicat pe pachet.

Condimentam varza dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia dulce si foi de dafin, apoi adaugam sucul de rosii. Mai lasam 10 minute pe foc, oprim si presaram mararul tocat.

Intr-un vas termorezistent punem varza, apoi deasupra taieteii si smantana peste ei. Bagam tava in cuptorul incins si o lasam la foc mediu pana se rumeneste, vreo 15 minute.

Si gata!

PS: Printre poze o sa vedeti si un hotoman mic, morfolind frunze de varza :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu taietei si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

09.05.2009, 12:24

Vino, stii unde stau
E foarte buuuna! Au mancat si piticii, in special Stef (el a papat doar taieteii cu painica )

Oana 1

12.05.2009, 15:19

Alina, da, merge smantana deasupra, cine vrea...si un ardei iute murat sau din ala proaspat, bulgaresc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari