Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett in Mancaruri de legume, 22 Oct 2017 | 3811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza rosie mica
  • 3 mere
  • 6 linguri otet balsamic
  • 3 linguri gem de prune
  • 2 linguri rozmarin uscat
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita unt
  • 100 gr slanina afumata
  • 1 lingura ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza rosie calita cu otet balsamic:

Taiem slanina in cubulete si introducem intr-o tigaie mai adanca. Adaugam putin ulei si prajim pentru cateva minute si adaugam rozmarin uscat. Prajim pana se rumenesc apoi scoatem din tigaie.

Introducem unt in tigaie si chimen. Adaugam varza taiata in fasii subtiri, mere taiata in cubulete, sare si piper. Lasam pe foc mic amestecand din cand in cand. Cand varza se inmoaie adaugam oteul balsamic, gemul de prune si zaharul. Gatim inca 15-20 de minute. 

Scoatem de pe foc si introducem slanina prajita.

Servim alaturi de carne.

TIPS-URI

1

ideal ar fi sa folosim rozmarin proaspat

2

in loc de gem de prune, putem folosi prune deshidratate

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza rosie calita cu otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de varza cu morcov, dovlecel si rosii