Vegeta de casa

de ana in Conserve, 14 Sep 2010 | 8620 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • pastarnac
  • radacina de patrunjel
  • ardei kapia
  • gogosar
  • ardei gras
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta de casa:

Cantitatile le puneti in functie de cum va plac legumele.Eu am pus  in mod egal(mai putin verdeata ,am pus mai putina).Radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Verdeata o tocam si la fel procedam si cu ardeii.

Amestecam toate zarzavaturile si le frecam cu sare (Sare trebuie sa fie destul de multa).Lasam 1 ora sa se odihneasca ,timp in care ele isi vor lasa zeama.

Le staorcem cat putem noi de bine.Ungem tava de aragaz cu ulei apoi repartizam zarzavaturile,stratul nu trebuie sa fie foarte gros  cca 1 cm .

Le bagam la cuptor la foc mic ,mic,pe trapta de sus cu usa intredeschisa )ca la bezele) pentru vreo 5 ore.

Mai amestecam din cand in cand.

Cand s-a uscat foarte bine punem vegeta in robot si o mixam ,daca vrem sa fie mai marunta, in functie de preferinte.Apoi o punem in vase uscate cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vegeta de casa