Vinete a la mozzarella

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 22 Mar 2021 | 4367 vizualizari

 

  Reteta este o adaptare a celebrei retete de vinete a la parmigiana. Eu am folosit mozzarella si am sarit peste etapa prajiriii vinetelor date in faina. Am dorit un preparat mai light in concordanta cu planul meu de dieta

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata - 150 gr
  • 1/2 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 ml suc rosiii
  • 100 gr mozzarella razuita
  • 50 gr branza cremoasa President
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete a la mozzarella:

  1. Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele .
  2. Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei
  4. Cand ceapa devine sticloasa se toarna deasupra bulionul .
  5. Condimentati sosul cu piper . Sarati . adugati busuiocul si oregano .
  6. Turnati  deasupra sosului o canita cu apa si lasati sa fiarba la foc mic .
  7. Vinetele se pun la copt  in tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Eu doar am pulverizat putin ulei peste ele .
  9. Cand vinetele sunt patrunse se poate incepe montarea preparatului .
  10. Intr-o tava ceramica am pus pe fund putin sos , apoi un strat de vinete .
  11. Am presarat  branza cremoasa s apaoi din nou sos si vinete .
  12. Se incheie cu sos si mozzarella razuita .
  13. Am dat vasul ceramic cu vinete a la mozzarella la gratinat in cuptorul incins la 280 grad e timp de 10 minute .
  14. Supravegheati gratinarea , din cauza temperaturii mari preparatul se poate arde usor .
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Este indicat busuiocul verde dar eu nu am avut .

2

Supravegheati gratinarea , din cauza temperaturii mari preparatul se poate arde usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete a la mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete cu dovlecei