Vinete cu bacon si cascaval la cuptor

de Bunica in Mancaruri cu carne, 14 Iul 2013 | 9289 vizualizari

 

Vinete cu bacon si cascaval la cuptor un preparat pentru un pranz satios.Initial l-am gandit pentru 3 portii,dar fiind foarte satios -4 portii lejer.Stiuuuuuu ca o sa spuneti ca este bomba calorica,dar ganditi-va cat revine per portie;)

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • 150 g.cascaval Delaco
  • 150 g.bacon
  • unt pentru uns forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu bacon si cascaval la cuptor:

Vanata se feliaza rondele ,sareaza si se lasa 10-15 min.

Spalam dondelele de vanata,le tamponam cu un prosop absorbant si le coacem in tigaia dry cooker.

Cascavalul se rade.

Baconul se taie felii subtiri.

OUngem cu unt o foerma termorezistenta si asamblam:strat de vinete,bacon cascaval.

Vor fi cate doua straturi din fiecare.

Se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 min. ,pana se topeste cascavalul.

TIPS-URI

1

Se poate pune orice afumatura cu carne.

2

Nu se sareaza.Sarea de la cascaval si bacon este sufiecienta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu bacon si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval