Vinete cu parmezan-light

de nadea68 in Mancaruri de legume, 22 Aug 2013 | 6763 vizualizari

 

O reteta cu vinete buna si usoara..pentru cine vrea sa manance ceva bun si fara sa se gandeasca la calorii :))

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • o ceapa
  • usturoi
  • suc de rosii
  • mozzarella
  • parmezan
  • busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu parmezan-light:

Vinetele se spala,se taie rondele si se presar cu sare.Se lasa deoparte cam o ora sa iasa sucul amar din ei.

Dupa ce trece ora,se spala si se usuca bine.

Se incalzeste gratarul(eu am folosit acela care se pune pe aragaz tip tigaie).

Se coc pe ambele parti cateva minute.

Se face sosul:sucul de rosii se amesteca cu ceapa taiata marunt si usturoiul.

Se adauga sarea si piperul.

Mozzarella se taie felii.Se razuieste parmezanul.

Intr-un recipient care se poate baga la cuptor,punem cateva linguri de sos si un strop de ulei.

Asezam vinetele una langa alta.Deasupra punem sos de rosii,un strat de mozzarella,parmezan si cateva bucati de busuioc.

Continuam cu al doilea strat,vinete,sos de rosii,mozzarella ,parmezan,busuioc...

Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii si parmezan.

Se lasa la cuptor pentru 20/30 minute la 200°.

E gata cand se rumeneste deasupra.

BUN!!! Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In reteta originala se folosesc vinete prajte in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu parmezan-light" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadea68 1

23.08.2013, 11:02

Mihaela11_jo 1

23.08.2013, 20:22

Delicioase si foarte apetisante

nadea68 1

23.08.2013, 22:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor