Vinete cu sos pesto, gratinate

de Oana in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2010 | 6133 vizualizari

 

O garnitura super, super gustoasa, merge de minune cu o fripturica la gratar!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri sos pesto
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • o rosie coapta
  • cascaval ras
  • sare
  • busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos pesto, gratinate:

Vinetele se spala, se taie cotorul si apoi se taie pe jumatate, pe lung. Se cresteaza din loc in loc cu cutitul si se sareaza bine. Se lasa 20 de minute pana isi lasa zeama, apoi se spala bine cu apa rece. Se aseaza vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei de masline, apoi se intinde bine deasupra sosul pesto, din belsug. Se zdrobeste si usturoiul si se freaca bine vinetele. Se pun la cuptor, la foc potrivit, pana sunt coapte bine.

Intre timp se mixeaza bine rosia, fara piele si cotor, apoi se ung vinetele cu sosul de rosii, se presara cu cascaval ras si se mai pun 5-10 minute la cuptor, pana se topeste cascavalul.

Sunt extraordinare!!!

TIPS-URI

1

Ies mult mai bune daca se inveleste fiecare jumatate de vanata in folie de aluminiu si se coace asa. Ies mai suculente. Eu nu am mai avut atunci folie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos pesto, gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Oana 1

29.07.2010, 23:56

Ma bucur ca va plac! Nadina, sosul pesto l-am cumparat pt ca nu am gasit busuioc proaspat, altfel il faceam eu, se face f. usor. Mixezi cu blenderul vertical o legatura de busuioc cu cateva linguri ulei de masline, usturoi, sare si parmezan. Se mai pun seminte de pin, dar eu nu am gasit niciodata.....

Oana 1

29.07.2010, 23:56

PS: reteta e de la sefa mea de la serviciu Bestiala!

nadina73 1

30.07.2010, 11:18

ok oana,probabil e si foarte aromat de la busuiocmultumesc mult oana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu spanac si cascaval