Vinete la cuptor

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 1 Mai 2014 | 6106 vizualizari

 

Vinetele sunt tare bune ... facute salata,coapte,prajite,in combinatii....oricum ar fi sunt bune si sanatoase.Aceasta mancare e atit de buna ...va asigur ca merita sa o preparati >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1\2 ceapa alba mica
  • 2 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 3 catei usturoi
  • 100 gr rosii cherry
  • 3 linguri bulion de rosii
  • 30 gr parmezan
  • 2 foi dafin
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • unt ( pentru uns tava)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor:

Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara.

Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele.

Usturoiul il curatam de coaja iar ardeiul curatat de seminte ,il spalam si il taiem fasii.

Cand vinetele si-au lasat zeama,le spalam si le stergem cu un servet de hartie.

Le prajim in putin ulei pe ambele parti apoi le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Intre timp punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei ardeiul impreuna cu usturoiul.Lasam cateva minute la foc iute si adaugam apoi ceapa.

Cand legumele s-au calit punem rosiile taiate in doua sau in patru ( depinde de marimea lor ), bulionul si dafinul.

Lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul va scadea si va ajunge la consistenta dorita.Potrivim de sare si piper.

La final adaugam parmezanul si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Ungem o tava pentru cuptor cu unt ( sau tapetati-o cu hartie de copt ) .

Asezam un strat de vinete peste care punem sosul cu legume.Presaram patrunjel verde, spalat si tocat marunt .

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 15-20 minute.

Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Coaceti vinetele la cuptor unse cu putin ulei daca nu doriti sa le prajiti.

2

Parmezanul poate fi inlocuit cu cascaval.

3

Daca nu aveti rosii cherry folositi orice alt tip.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane la cuptor – fara gluten