Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume

de Cristi Roman in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2009 | 28317 vizualizari

 

Dacă deobicei îmi place să gătesc doar rețete proprii, fiindcă mi se pare că posibilitățile sînt infinite în bucătărie, iată că aseară am gătit ceva ce am văzut la televizor, mai exact în extraordinara The F Word, una dintre emisiunile prezentate de Gordon Ramsay pe BBC. Și cum în această săptămînă a venit rîndul bucătăriilor franțuzești să se întreacă la emisiune (în fiecare săptămînă se întrec două restaurante ale unei bucătării internaționale, iar la finalul sezonului se va alege cel mai bun restaurant internațional al Marii Britanii), am setat creierul pe recepția maximă, pentru că ador orice e mediteraneean.
Așa că am pus ochii pe rețeta de mai jos, foarte simplu de făcut, cu ingrediente ieftine și ușor de găsit. Și, mai ales, o rețetă de efect și cu un rezultat gustos.
Un singur lucru trebuie spus - ceea ce am văzut la TV se referea doar la vinete, dovleceii au venit ca bonus din partea mea.

 

INGREDIENTE

  • două vinete
  • doi dovlecei
  • 4 roșii
  • 150 grame brînză mai sărată / feta
  • verdețuri uscate
  • ulei măsline
  • 6 dulăi de usturoi
  • piper proaspăt măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume:

Am tăiat vinetele și dovleceii pe din două, le-am crestat cu cuțitul (avînd grijă să nu tai învelișul exterior, de la bază) și am acoperit apoi cele 8 jumătăți cu un topping făcut din ulei de măsline, usturoi pisat și verdețuri uscate. Am presărat puțin piper proaspăt măcinat.

Apoi, am pus toppingul final, făcut din roșii mărunțite și brînză feta mai sărată amestecate. Am mai stropit apoi toate cele 8 felii cu cîteva picături de ulei de măsline și le-am băgat la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu spre mare.

Cred că se pot servi cu aproape orice tip de carne, noi am asortat vinetele cu piept de pui marinat și tras la grill.

Așa că dacă v-am făcut poftă, hai, la treabă!

TIPS-URI

1

Se poate pune și verdeață proaspătă deasupra, cum ar fi pătrunjelul mărunțit, eu nu am avut aseară în casă. Dacă alegeți această variantă, recomand să așterneți verdeața la final de tot, după ce ați scos vinetele din cuptor.

2

Eu am ținut vinetele și dovleceii la cuptor pînă cînd mi s-a părut că toppingul de deasupra s-a făcut, însă cred că se pot ține mai mult, pînă și vinetele se coc mai mult în interior (s-au copt și ale mele însă poate pentru unele gusturi ar fi trebuit lăsate mai mult, mie așa-mi plac).

3

Dacă doriți ca toppingul de la exterior să pătrundă mai bine în interiorul vinetei, atunci faceți crestături mai largi la început, nu doar simple tăieturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (52)

Bya Ralu 1

18.08.2013, 17:39

bune

babi5 1

19.08.2013, 16:29

pity19 1

02.09.2014, 22:37

Odata ce pui branza nu ar mai trebuii ulei , nu conteaza de care , parerea mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Croissante pentru dimineata