Vinete la cuptor cu Mozzarella si cartofi

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 23 Mar 2018 | 3572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 kg de cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura mix de condimente mediteraneene (optional)
  • 6 linguri de ulei
  • 4 fire ceapa verde/ o esalota
  • 500 grame Mozzarella
  • 400 ml sos pentru paste (sau passata amestecata cu busuioc uscat si sare sau bulion dizolvat in apa)
  • o mana busuioc
  • Pentru servit:
  • salata de varza
  • sos pentru cartofi (eu am avut unul de branza cu praz si vin)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor cu Mozzarella si cartofi:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie. 

Intre timp, se taie cartofii in 6-8 longitudinal. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se presara cu jumatate din cantitatea de usturoi pisat si ulei. 

Feliile de vanata se gatesc pe un gratar fierbinte, cateva minute pe parte. 

Se feliaza Mozzarella.

Se soteaza ustroiul si ceapa rapid intr-o tigaie.

Se unge un vas potrivit pentru cuptor cu ulei de masline si se aseaza straturi de vanata, ceapa, sosul pentru paste, mozzarella si busuioc, continuand ordinea pana la terminarea ingredientelor. La final, se presara cu Parmezan. 

Cartofii si vinetele se coc 20 de minute. La final se adauga sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu Mozzarella si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete