Vinete pane

de vasimur in Mancaruri de legume, 28 Sep 2017 | 2886 vizualizari

 

O mâncare ușoară și foarte gustoasă.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții (1 porție este de 5-6 buc. de vinete pane la farfurie).

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite ca mărime
  • 5 ouă
  • 10 linguri rase de făină
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

Se spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă.

Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.

Vinetele se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc vinetele prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas.

Vinetele pane se pot servi cu cartofi piure și cu murături.

TIPS-URI

1

Uleiul să fie bine încins când puneți vinetele la prăjit.

2

Prăjiți vinetele la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.

3

Rumeniți vinetele pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane cu pesmet