Vinete umplute

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 7 Iul 2010 | 11142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 400 gr carne tocata (eu am pus de porc)
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 felie paine
  • un ou
  • 50 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 6 felii branza topita
  • 300 gr suc rosii fiert cu putina ceapa calita sare ,piper, foi dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Vinetele se spala si se se pun la fiert pentru aproximativ 30minute (acum..depinde de vinete, daca-s tinere..ajung si 5-10 minute).

Se taie in doua pe lungime si  li se scobeste miezul care se lasa intr-o sita la scurs.

Se stoarce bine apoi se toaca marunt.

Painea se inmoaie in lapte.

Intr-un bol se amesteca: carnea, parmezanul, oul, painea inmuiata, miezul de vanata tocat, sare si piper.

Intr-o tava se pun vinetele cu scobitura in sus si in fiecare se repartizeaza din  amestecul cu carne.

 Se toarna peste ele suc de rosii.

Se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora.

In ultimele 5 minute se pune pe fiecare jumatate de vanata  cate o felie de branza.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

epurasha2bb 1

10.07.2010, 10:26

gaby ce idee buna ai avut! eu nu ma satur toata vara de vinete asa ca aam sa incerc si eu , sunt sigura ca e delicios dupa cum suna reteta si dupa cum arata poza finala!

Sylvia 1

21.07.2010, 13:09

Extraordinar arata !!!!Reteta de chef en cuisine

gaby_duceag 1

21.07.2010, 17:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc