Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan

de LauraA in Vita, 7 Feb 2011 | 6929 vizualizari

 

Nu stiu daca voua va plac vinetele dar eu le ador pur si simplu. Imi place orice fel de mancare in care vinetele sunt ingredientul principal.
O reteta mai inedita este cea de astazi, vinete umplute cu chiftelute de vitel si parmezan. Sunt excelente si deloc greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne tocata de vitel
  • 3 vinete medii
  • 2 oua
  • 30 gr parmezan
  • patrunjel
  • busuioc
  • 2 felii paine inmuiata in apa/lapte
  • 2 catei usturoi
  • 1 catel usturoi necuratat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan:

Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar nu foarte colorate,

Taiem o fasie pe lungime din fiecare vanata si extragem miezul vinetei cu ajutorul unui cutit ascutit avand grija sa lasam un strat subtire de miez in fiecare vanata.


Taiem miezul in cubulete mici, adaugam sare si piper si calim cubuletele in cateva linguri de ulei impreuna cu un catel de usturoi necuratat. Cand s-au patruns, aruncam catelul de usturoi si  adaugam chiftelutele si vreo 10 frunze de busuioc proaspat si le mai lasam pe foc 5 minute.


Pudram vinetele scobite cu parmezan ras si adaugam cu o lingura compozitia de chiftele si cubulete de vanata. Dupa fiecare strat format mai adaugam parmezan ras. Dupa ce le umplem pudram din nou parmezan pe deasupra. Daca doriti puteti adauga cateva cubulete de rosii inainte de a baga vinetele la cuptor.


Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute. Daca vi se bronzeaza prea tare la suprafata puteti acoperi spre sfarsit tava cu folie de aluminiu.

Servim cu patrunjel proaspat si cu putin busuioc tocat marunt.

Pofta buna!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

onuta 1

08.02.2011, 12:00

arata foarte bine reteta ta, chiar mi ai dat o idee

Mihaela11_jo 1

11.02.2011, 22:29

Tentatie absoluta
Si mie imi plac vinetele oricum ar fi gatite; ale tale arata"exquisite"

AndreeaJ 1

15.02.2011, 14:05

Uite ce festin poate sa devina o vanata! Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele