Yogo-fresh cu zmeura

de MonaMimi in Prajituri, 10 Iun 2012 | 4334 vizualizari

 

Este un desert racoritor ,usor acrisor si in acelasi timp foarte fin.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de apa
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 ml iaurt
  • 1 plic gelatina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • decor:
  • 250 g zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yogo-fresh cu zmeura:

Blat:Bati albusurile cu cele 8 linguri de apa pana devin spuma,dupa care adaugi treptat cele 16 linguri de zahar si bati bine pana ce rezulta o spuma sticloasa si tare.Apoi adaugi galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si omogenizezi usor compozitia.Coci blatul intr-o tava imbracata cu hartie de copt circa 30 minute.

crema:Bati iaurtul cu zaharul.apoi il amesteci cu frisca batuta spuma ,adaugand si zeama de lamaie  pregatesti gelatina dupa instructiunile scrise pe plic o amesteci bine cu crema si dai  la rece.Cand e rece blatul tai rondele cu un inel ,apoi scobesti in mijloc rondelele rezultate.In mijlocul lor pui crema,asezi deasupra zmeura si apoi o dai la rece 1 ora.

TIPS-URI

1

Poti insiropa rondelele cu un sirop in care ai pus diferite arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Yogo-fresh cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lacrimioara