Yogurt cake

de laura_n in Torturi, 12 Aug 2012 | 8757 vizualizari

 

Dupa cum spuneam si pe blogul meu, daca exista cheese cake, facut, teoretic, din branza sau din crema de branza, pe acest desert l-am botezat, yogurt cake, pentru ca l-am facut din iaurt :))
O deliciosenie, pe cuvantul meu :P

 

INGREDIENTE

  • 900 gr iaurt natur
  • 150 gr zahar pudra
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 600 gr zmeura proaspata
  • 400 gr biscuiti cu cacao
  • 250 gr unt nesarat
  • 1 pachet biscuiti Oreo
  • o mana fulgi migdale
  • 1 canita sirop mure
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yogurt cake:

Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs.

Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare.  Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine.

Intr-o forma de copt, intindem pasta de biscuiti si o uniformizam, presand cu o lingura de lemn.

Iaurtul il mixam cu zaharul, adaugam gelatina si la sfarsit adaugam zmeurica si amestecam de vreo doua - trei ori cu lingura cat sa se distribuie uniform in tot iaurtul.

Aceasta compozitie se toarna peste pasta de biscuiti, deasupra presaram niste fulgi de migdale si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Scoatem de la frigider, desfacem biscuitii Oreo si asezam cate un biscuit cu crema, apoi unul simplu si tot asa pana terminam de ornat in intregime, apoi turnam putin sirop sau sos de mure deasupra.

Radem ciocolata si dam iar la rece pentru o ora.

Este un desert extra-fin, foarte delicat si foarte racoros. Biscuitii de deasupra se vor inmuia in sosul de mure si vor deveni foarte cremosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Yogurt cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie