Zabaione

de Cris2711 in Bauturi, 8 Mar 2014 | 6576 vizualizari

 

Zabaglione este un desert italian din galbenusuri,vin alb-de preferinta Marsala si zahar.Se mai numeste si Sabayon in anumite tari.Pe langa ingredientele de baza se adauga putin Espresso in Italia si se serveste cu biscuiti Baicoli.In Germania se prefera cu putin rom si putina scortisoara.Este preferat si in Argentina,Columbia si Uruguay.Prima data a fost preparat de Bartolomeo Scappi.Ca si desert are o forma mai consistenta,am vazut si in gen budinca,mie imi place sa il prepar ca o crema spumoasa.Important este sa se serveasca imediat,atata timp cat ramane spumant.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 350 ml vin alb Marsala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zabaione:

Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul.

Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis.

Apoi se pune la foc mic spre mediu.

A nu se lasa nesupravegheat!

Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde.

Se adauga si vanilia.

Se toarna treptat din vin.

Se poate folosi si metoda de fierbere in bain marie.

Se fierbe la foc mic,mixand continuu.

Cand este crema spumoasa,vezi foto,se ia de pe foc.

Se serveste imediat in castronele,cupe,pahare etc.

 

 

TIPS-URI

1

Eu am facut si cu zahar pudra.

2

Vinul trebuie sa fie cel putin demisec sau dulce.

3

Dupa gust se poate adauga rom sau scortisoara.

4

Este demential de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zabaione" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Suc natural din kiwi, portocale si grapefruit rosu