Zacusca

de Bunica in Zacusca, 21 Sep 2009 | 9803 vizualizari

 

Este un aperitiv care-mi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. vinete coapte
  • 3 kg. gogosar copt
  • 3 kg. ardei capia copt
  • 3 kg. rosii facute suc mai consistent
  • 1 kg. de ceapa
  • 1/2 l. ulei
  • sare dupa gust
  •  2 lingurite de piper boabe
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, gogosarii, ardeii capia copti se curata si se pun intr-o strecuratoare la scurs.

Ceapa se curata si se da prin masina de tocat. Intr-o cratita mai mare (10 l.) se pune uleiul si ceapa la inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga vinetele, gogosarii, ardeiul capia (toate fiind date prin masina de tocat) si sucul de rosii. Se fierbe zacusca timp de 10 minute, se adauga sarea ( o lingura), piperul, foaia de dafin si se baga in cuptor la foc moale. Eu fierb zacusca pana iese uleiul deasupra. Se pune fierbinte in borcane , se capseaza si se baga in cuptor la foc moale pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate au iesit 8 borcane de 400g.

2

Ceapa, vinetele ardeiise pot pune si taiati marunt, fiecare cum doreste.

3

Eu pun mai putina sare, se poate si mai multa,  corect este sa se guste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

nadina73 1

04.09.2010, 23:40

e bine de retinut bunicasi las

adasev12 1

20.09.2010, 17:58

am citit multe retete de zacusca...m-am oprit la a ta , poate si dinc auza celorlate retete...as vrea s ao incerc si eu, dar vreu sa te intreb ceva.. eu sunt in Italia si aici nu gasesc gogosari...nici macar ardei capia...odar ardei gras...cat poftesti? oare iese daca o fac doar cu ardei , fara gogosatri? mie oricum mi s epare ca e cam acelasi lucru: ardei, gogosari...care e deosebirea???
pt reteta 5

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:27

ador zacusca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete