Zacusca cu ciuperci

de Bunica in Zacusca, 24 Sep 2016 | 6354 vizualizari

 

A venit toamnaaaaa!
"Toti acei ce-ntreaga toamna
Au muncit din zori in seara 
Iarna au zacusca de legume
Tocmai buna de intins pe paine"
Na ca am facut si-o rima:)))))
Sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. ciuperci champinion
  • 1kg. ciuperci vineciori
  • 2 kgardei kapia
  • 2 kg. ardei gogosar
  • 2 k. ceapa
  • 0,500 kg. morcov
  • 250 ml. ulei
  • 0,800 kg. pasta de rosii
  • sare
  • piper boabe -o lingura
  • 2 foi dafin
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Ceapa si morcovul se curata, spala,se toaca marunt in blender.

Ardeiul si gogosarul se spala si se coc.

Dupa ce s-au copt, ii curatam si-i maruntim in blender.

Ciupercile curatate,spalate le dam pe razatoarea mare.

Intr-o cratita cu fund dublu punem ceapa si morcovul.

Adaugam o ceasca de apa.

Lasam sa fiarba 10-15 minute

Avem grija sa nu se lipeasca de cratita.

Cand ceapa devine translucida adaugam ciupercile si ardeiul.Lasam la fier 10-15 minute.

Punem pasta de rosii,asezonam cu sare,piper boabe dupa gust.

Adaugam  foile de dafin si dam cratita la cuptor pentru o ora si jumatate -doua ore.

Punem zacusca fierbinte in  borcanele spalate ,sterilizat si calde.

Inoarcem borcanele cu gura in jos invelindu-le cu un prosop mai gros.

 

 

 Au iesit 16 borcane de 400 g.

TIPS-URI

1

Vineciorii i-am avut la congelator.

2

Uleiul il punem in blender alaturi de ardei.Da preparatului o textura fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu champignon