Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină

de diaconta in Zacusca, 30 Sep 2011 | 16139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gogosari
  • 1 kg ciuperci champignion
  • 0.5 kg morcovi
  • O ţelina de marime medie
  • 700 ml suc de rosii
  • 1 kg ceapa
  • 700 ml ulei
  • Sare grunjoasa ,boabe de piper,foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină:

Telina si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu gaurile mari.Ceapa se curata si se toaca si ea foarte marunt.Gogosarii se spala si se toaca si ei marunt.Noi folosim robotul pentru operatiunea asta.Ciupercile se curata,se taie felii si se pun la prajit cu putin ulei.Separat prajim in ulei ceapa cu morcovii si telina.La fel si gogosarii.Punem pe fiecare putina sare cand le prajim.Amestecam apoi toate ingredientele intr-o cratita mare,adaugam si sucul de rosii (am folosit din cel facut in casa),boabele de piper,foile de dafin si sare daca mai este cazul.

Punem cratita în cuptor pentru o ora si jumatate.Mai amestecam din cand in cand,dar nu s-a intamplat sa se lege de cratita.Uleiul se va ridica la suprafata.

Când este gata o punem în borcanele curate si uscate,le închidem bine cu capacul si le punem in cuptorul inca caldut pana cand se racesc.

Să aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

20.02.2012, 11:20

trimite-mi si mie un borcan

diaconta 1

20.02.2012, 11:27

Miuta,deosebit de buna morcovul ii da dulceata,telina e un pic picanta si ciupercile consistenta

diaconta 1

20.02.2012, 11:28

Gurita iti trimit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca