Zacusca de vinete

de ianculubita in Zacusca, 11 Sep 2011 | 6109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5kg de vinete
  • 1kg de ceapa
  • 1kg de ardei kapia
  • 1kg de dovlecei
  • 1capatana mica de usturoi
  • 1l de ulei
  • 2kg de rosii bine coapte
  • sare,piper,frunze de dafin,zahar
  • 1-2 ardei iuti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele si ardeiii copti in cuptor intr-o tava,curatate de coaja si puse la scurs intr-o sita;intre timp,restul ingredientelor curatate spalate,date prin masina de tocat carne si puse la calit in ulei;

dupa 30min se adauga si vinetele si ardeii tot prin masina date,rosiile de asemenea si usturoiul;

pun 1-2 frunze de dafin,2linguri de sare,2lingurite de zahar,piper,1cana cu apa si dau vasul la cuptor la foc mic 2-3ore,pana iese uleiul la suprafata;

dupa acest timp,se scoate vasul din cuptor,se mai potriveste de gust,apoi se pune in borcane si se sterilizeaza 1h,se tin borcanele in patura apoi se depoziteaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca