Zacusca de vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 6 Sep 2012 | 5571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • 6 kg ardei kapia
  • 1,5 kg morcovi
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 l ulei
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Ardeii si vinetele le coacem pe plita.

Curatam ceapa si morcovii si le dam prin masina de tocat.

Intr-o cratita mare punem punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa. Sub cratita asezam o tabla.

Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam morcovul si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.

Intre timp curatam ardeii de coaja si seminte, ii dam prin masina de tocat apoi ii adaugam peste ceapa si morcovi si lasam sa fiarba vreo 10 minute.

Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa, morcovi ai ardeii.

Condimentam cu sare dupa gust, adaugam piperul boabe si cateva frunze de dafin.

Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica deasupra. 

Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca