Zacusca de vinete

de MotanLaOale in Zacusca, 15 Sep 2014 | 15427 vizualizari

 

Foarte buna pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete (coapte, curatate si scurse)
  • 2 kg gogosari (curatati)
  • 0,5 kg ardei capia (curatati)
  • 2 kg ceapa (curatata)
  • 1 l ulei
  • 0,8 kg pasta tomate
  • 10 foi dafin
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura piper macinat
  • 1 lingura zahar
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc pe tabla sau pe flacara, se curata si se lasa la scurs.

Gogosarii si ardeii capia se spala, se curata si se toaca la robot sau se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se toaca la robot sau se da prin masina de tocat.

Intr-o oala mare cu fundul gros si pusa pe tabla, contra afumarii, se pune uleiul si se caleste ceapa 10 minute.

Se adauga gogasarii si ardeii capia si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, 1,5 ore.

Se adauga foile de dafin, piperul si 1 lingura sare.

Cand scade se adauga vinetele tocate grosier.

Se amesteca si se fierbe in continuare pana scade la consistenta dorita, amestecand din timp in timp inca 1 ora.

Cand are consistenta dorita se adauga pasta de tomate si se mai fierbe 25-30 minute.

Se amesteca tot timpul si eu am scos si foile de dafin cum dadeam de ele.

Se gusta, se potriveste de sare si se adauga zaharul.

Se mai da un clocot si este gata.

Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor 10-15 minute.

Zacusca se pune fierbinte in borcanele fierbinti si se pun capacele.

Borcanele umplute se pun in cuptorul incins pentru 30 minute pentru sterilizare.

Se scot din cuptor si se pun sub patura pentru racire pana a doua zi.

Se pun in camara la pastrare.

TIPS-URI

1

Sarea nu se pune decat dupa gogosari.

2

Foile de dafin se scot sa nu dea gust amar.

3

Zaharul se pune la sfarsit in functie de cat de acra a fost pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

24.09.2014, 14:04

Ksenya 1

15.09.2015, 09:38

anul asta am facut zacusca dupa reteta D-voastra,a iesit super! A fost apreciata de toti care au avut prilejul s-o testeze! E super!

MotanLaOale 1

15.09.2015, 10:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete