Rețetă prăjitură cu miez de nucă și măr

Postat de Bucataras in Fructe pe 15 Apr 2024, 19:15

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Această prăjitură cu miez de nucă și măr este o delicatesă aromată ce îmbină dulceața suculentă a merelor proaspete cu textura crocantă a miezului de nucă și aroma caldă a scorțișoarei. Aluatul fraged îmbrățișează cu grijă umplutura bogată, iar aroma de vanilie din glazură completează perfect fiecare mușcătură. 

Timp de preparare: 90 de minute

Număr de porții: 16

Dificultate: Medie

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • 150 g de făină
  • 150 g de unt rece, tăiat cubulețe
  • 50 g de zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 200 ml de lapte

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

  • 3 mere mari, curățate și tăiate cubulețe
  • 150 g de miez de nucă măcinat precum acesta
  • 100 g de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • sucul de la 1 jumătate de lămâie
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • oțet de mere (opțional, pentru a preveni oxidarea merelor)

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

  • 100 g de zahăr pudră
  • 2-3 linguri de lapte
  • esență de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Pregătește aluatul:

  1. Într-un bol mare, amestecă făina cu zahărul pudră.
  2. Adaugă cuburile de unt și freacă-le între degete până când obții un amestec nisipos.
  3. Adaugă oul, laptele și esența de vanilie și frământă până obții un aluat omogen, dar suficient de moale pentru a încorpora și restul ingredientelor.

Pregătește umplutura:

  1. Într-un bol mare, amestecă merele tăiate cubulețe cu zahărul brun, miezul de nucă măcinat, scorțișoara, sucul și coaja de lămâie.
  2. Dacă folosești oțet de mere, poți să adaugi o lingură mică pentru a preveni oxidarea merelor. Amestecă bine și lasă umplutura deoparte.

Asamblează prăjitura:

  1. Încinge cuptorul la 180°C și pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  2. Încorporează umplutura de mere și nuci în compoziția aluatului, apoi toarnă totul în tavă, asigurându-te că merele și nucile sunt distribuite uniform. 

Coace prăjitura:

  1. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit.

Prepară glazura:

  1. Într-un bol mic, amestecă zahărul pudră cu laptele și esența de vanilie până obții o glazură omogenă.
  2. După ce scoți prăjitura din cuptor și o lași să se răcească puțin, toarnă glazura peste partea de sus.

Servirea:

  1. Lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.
  2. Servește cu o ceașcă de ceai sau cafea și bucură-te de gustul delicios al prăjiturii cu miez de nucă și măr!

Această prăjitură va fi cu siguranță un succes la orice ocazie specială sau poate fi servită ca un simplu desert de zi cu zi. Poftă bună!

Comentarii (6)

16.04.2024, 10:19

16.04.2024, 12:24

16.04.2024, 18:58

Delicioasă!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate