Aperitiv saratele Papucei

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2020 | 1521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 1/2 pachet de drojdie
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr sunca afumata
  • 100 gr smantana
  • 200 gr cascaval
  • 1 ceapa micapentru uns aluatul:
  • 1 ou
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele Papucei:

Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se  incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata foarte bine si amestecand in el. Se lasa sa se odihneasca 10 minute pentru ca drojdia sa isi faca efectul de dospire. In mijlocul aluatului se face un crater ( o gaura) in care se toarna laptele cu drojia care deja si-a inceput actiunea de dospire (formandu-se niste bilute deasupra laptelui) se adauga si restul ingredientelor ( oul si uleiul), ulei care se pune treptat si se framanta foarte bine pentru cca 20 de minute pentru a se amesteca foarte bine totul. Se lasa la cald timp de o ora sa dospeasca aluatul. 

Intre timp se prepara compozitia si anume ceapa se rade pe razatoarea cu gauri mici si se pune la calit in putin ulei. Pastrama se macina si se adauga peste ceapa calita, iar la final se adauga si smantana, cand este rece compozitia se rade cascavalul in umplutra si se amesteca foarte bine.

Dupa dospirea aluatului, se intinde coca de 1 cm pe masa se iata patrate iar in mijloc se pune umplutura  pe diagonala si marginile din diagonala se suprapun lipindu-se foarte bine intre ele sa nu se desfaca la copt. 

Deasupra se unge cu oul batut si se poate presara desupra diferite seminte( susan, chimen, mac sau char in)

Tava se coace la 160 de grade pentru aproximativ 25 de minute. 

TIPS-URI

1

toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei

2

pentru uns cu ou se va folosi o pensula de 3-4 cm de lata si foarte ingusta care se spala foarte bine dupa fiecare utilizare

3

Pentru umplutura eu am ales piept de curcan afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele Papucei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza