Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2019 | 3282 vizualizari

 

Ne place aluatul foietaj, ne place jambonul, dar ne place și sparanghelul, așa că le-am combinat într-un aperitiv minunat: Sparanghel învelit în jambon și aluat de foietaj.

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel verde
  • 1 l apă
  • 50 g unt
  • 1/2 lămâie
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1/2 linguriță sare
  • 400 g aluat de foietaj
  • 300 g jambon feliat subțire
  • 1 ou
  • semințe de chimen
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj:

Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea, zahărul, untul și zeama de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm sparanghelul și îl lăsăm 2-3 minute să se pătrundă ușor. Apoi îl scoatem în apă rece pentru a opri procesul termic și pentru a se păstra crocant și verde. Zeama de lămâie ajută și ea sparanghelul să-și mențină culoarea verde, iar untul îi conferă un luciu plăcut. Scoatem sparangelul din apa rece și îl lăsăm la scurs. Într-un bol, amestecăm bine oul cu care vom unge aluatul. De obicei, se folosește doar gălbenușul pentru uns, dar neavând ce face doar cu un albuș, l-am folosit și pe acesta. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Întindem aluatul de foietaj direct pe folia în care este împachetat și îl ungem cu ou. Apoi îl tăiem în fâșii subțiri, în funcție de cât sparanghel avem. Înfășurăm câte un fir de sparanghel, sau două, în câte o felie de jambon, lăsîndu-l liber la capete pentru un aspect mai plăcut. Peste jambon rulăm fâșiile de foietaj, dar lăsăm să se vadă și jambonul la capete. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, ungem aluatul de foietaj cu ou și presărăm chimen peste el.  Dăm tava la cuptor pentru 15 minute, sau până când aluatul este bine rumenit. Este un aperitiv foarte bun, atât cald, cât și rece și va arăta bine printre alte aperitive, la o masă festivă. Să vă fie de folos!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de cascaval cu salata de telina si mar