Bors dietetic cu cartofi

de RODIMUR in Ciorbe, 3 Apr 2020 | 3613 vizualizari

 

Borșul de cartofi este cel mai popular borș făcut în casele din Moldova, în perioadele de post. În urmă cu două săptămâni, am vrut să renunț la prăjeli și am preparat dietetic borșul, pentru că mi s-a părut că ar fi mai sănătos astfel, mai ales după o lungă perioadă de alimentație vegetală. Borșul a ieșit foarte bun și cred că merită preparat astfel, fără prăjeli, dar cu exact aceleași ingrediente adăugate de obicei.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 1 ardei gras verde
  • 2 roșii
  • 2 cepe galbene
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 litru de borș natural
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors dietetic cu cartofi:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este necesar.

Se curăță cepele, se spală și se taie mărunt.

Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie cubulețe.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se spală roșiile și se taie cubulețe.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă celelalte legume, mărunțite în prealabil.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă verdețurile (mărarul și pătrunjelul).

După încă două-trei clocote, se adaugă borșul, pentru încă un clocot. Se condimentează, după gust cu: sare, piper, cimbru. Se presară mărar și pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, borșul se poate servi. Cine dorește, îl poate servi cu mămăliguță caldă, ceapă, sau ardei iuți.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă ușor și adăugați-i în oală, când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

2

Celelalte legume se adaugă crude și mărunțite în oală, pentru încă două-trei clocote.

3

Borșul se adaugă spre sfârșitul preparării, înainte de ultimul clocot.

4

Cine nu agreează mărarul, îl poate înlocui cu leuștean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors dietetic cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

04.04.2020, 21:18

Te servesc cu drag, Rocsi... Mulțumesc pentru atenție!

dantes 1

06.04.2020, 15:34

Bun!

RODIMUR 1

06.04.2020, 16:08

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Bors din tarate de grau