Caciuli rusesti

de Criss in Prajituri, 22 Iun 2014 | 34084 vizualizari

 

Caciuli rusesti ...pe timp de vara. Sau macar calendaristic vara...ca vremea de afara ne duce cu gandul mai degraba la toamna decat la vara. Aceasta prajitura s-a nascut accidental, pentru ca atunci cand am copt blatul pentru Tortul carte, m-am jucat Pet resque saga pe facebook :D si am cam pierdut notiunea timpului, astfel ca atunci cand m-am trezit, marginile blatului se uscasera prea tare. Blatul de tort era compromis, astfel ca a trebui sa coc un alt blat. Initial am zis ca fac un salam de biscuiti si rezolv treaba, oricum de aruncat nu l-as fi aruncat. Dar mi-am amintit de prajitura "Caciuli rusesti" sau "Cusma cazacului", cum am mai intalnit-o pe net si am zis ca e momentul potrivit sa transform un blat simplu in ceva bun, aspectuos si care sa aiba si trecere.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 lingura apa
  • -1 lingura ulei
  • -6 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 plic praf de copt
  • Crema:
  • -1 plic crem Ole de vanilie
  • -200 ml lapte
  • -300 ml frisca Meggle
  • +
  • -100 g fulgi de cocos
  • -Glazura:
  • -90 g ciocolata cu lapte
  • -50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caciuli rusesti:

Pentru blat, se bat albusurile spuma. Separat, se pun galbenusurile cu zaharul, apa si uleiul intr-un bol si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt. Apoi se lasa mixerul deoparte, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca cu o paleta sau cu o lingura, amestecand de jos in sus, sa ramana o compozitie aerata. Se toarna comopozitia intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 35 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua foi egale.

Din cele doua foi se decupeaza cerculete cu un pahar.

Pentru crema, se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza 3 minute la viteza maxima, pana rezulta o crema spumoasa. Cum am mai spus si cu alte ocazii, e singura crema in care folosesc "prafuri". Si asta pentru ca e rapida si foarte buna. (De aceasta data am apelat la solutia de criza, pentru ca ma grabeam si n-am mai avut timp sa fierb o crema de vanilie, sa astept sa se raceasca si apoi s-o amestec cu frisca batuta. Dar puteti folosi orice alta crema va place.)

Cu jumatate din crema obtinuta se lipesc cerculetele decupate din blat. Cu restul, se ung prajiturelele pe margini si se tavalesc prin fulgi de cocos. Merge destul de repede, deci nu va faceti griji. La mine toata operatiunea insemnand decuparea, umplerea, tavalirea si glazurarea n-a durat mai mult de 35-40 minute.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca si cu ajutorul unei lingurite se glazureaza fiecare prajitura, avand grija sa nu se murdareasca marginile .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Caciuli rusesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

23.07.2014, 18:20

Delicioase , am gustat si eu preparate de Lavi

geoline 1

27.02.2015, 10:33

ce bine arata

Criss 1

28.02.2015, 12:32

Multumesc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tropicana