Chifle pufoase

de MotanLaOale in Piine, 29 Mar 2020 | 2229 vizualizari

 

Inspirat de Madi. Din pacate am reusit sa sterg toate pozele intermediare. Mi-au iesit mai putin bronzate decat la Madi dar este vina de cuptor. Partea buna ca se face la robot.

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 180 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Se pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta.

Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin.

Se monteaza carligul de framantat.

Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste faina amestecand la viteza mica.

Se pun si restul de 150g de faina cernuta si se framanta la viteza medie 10 minute.

Se obtine un aluat neted si nelipicios.

Se imparte in bile aproximativ egale.

Vasul de copt se tapeteaza cu hartie de copt si se aranjeaza bilele in el.

Se lasa la crescut 45-50 de minute.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentri 35-40 de minute.

Se scot si se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite