Ciulama de ciuperci

de katty in Mancaruri de legume, 10 Feb 2020 | 3841 vizualizari

 

O reteta veche, dar mereu de actualitate. Nu sunt fan al mancarurilor cu faina, dar din cand in cand putem sa ne rasfatam cu o portie. Mai ales cand este vorba de ciuperci, care imi plac nespus de mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin uscat
  • marar verde
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Intr-o tigaie incintam uleiul si untul.

Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele.

Desfacem faina in putin lapte, amestecand pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam tot laptele. Turnam laptele peste ciuperci, adaugam rozmarinul, sare, piper si fierbem  acoperit  pana se leaga sosul. Adaugam smantana si mararul si mai lasam putin la foc sa se infierbante, fara a clocoti.

Servim ciulamaua cu mamaliga.

TIPS-URI

1

folositi ciuperci proaspete pentru a obtine o culoare frumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu mamaliga