Ciuperci umplute cu spanac si orez

de anuta in Mancaruri de legume, 24 Mai 2019 | 1444 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie
Ciupercile, preferate in familie, gatite in fel si chip!

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci champignion, cu palarie mare,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ardei rosu,
  • 250 g spanac frunze ,proaspat,
  • 100 g orez cu bob rotund,
  • 1 legatura de marar verde,
  • 6 oua de prepelita ,
  • 6 bucati mici de branza dulce,
  • o lingurita de amestec uscat (cimbrisor,oregano,dafin,piper,maghiran,busuioc),
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline,
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu spanac si orez:

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi, iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.

Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci. Le lasam sa dea in cateva clocote, apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine.

Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,sugem" tot sucul din interiorul palariutelor.

Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt; cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul; daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute. Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce.

Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase.                     Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu spanac si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci pentru orez