Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2013 | 8504 vizualizari

 

O gustare din brânză si ton ,cu mai multe arome, foarte buna la mesele festive si cu un aspect imbietor.Numai buna de deschis apetitul mesenilor,oferita înaintea felului principal de la prânz.

 

INGREDIENTE

  • - pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 9 linguri apa
  • 9 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • - pentru umplutura:
  • 300 g crema branza
  • 75 g Miez de Lapte
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1/2 ardei gras rosu
  • marar verde
  • - pentru decor:
  • branzica Miez de Lapte
  • boia
  • cateva frunzulite patrunjel verde
  • ardei gras rosu
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza:

Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel:

batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri de faina cernuta si amestecata cu 1/3 praf de copt. Adaugam albusurile spuma pe care o omogenizam incetisor avand grija sa nu rupem spuma.

Cand primul blat este gata il punem intr-o tava de 20 x 35 cm, tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 15 minute, avand grija sa nu se usuce foaia prea tare.

Procedam la fel si cu celelalte doua foi.

Intre timp pregatim umplutura.Desfacem conserva de ton si o punem la scurs intr-o strecuratoare.

Taiem cubulete ardeiul rosu si Miezul de Lapte.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru umplutura si daca e cazul , mai adaugam putina sare.

Dupa ce cele trei foi sunt coapte le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cand s-au racit ,peste prima foaie punem 1/3 din umplutura, deasupra a doua foaie , inca 1/3 din umplutura si a treia foaie.Deasupra punem restul cremei ,o nivelam si presaram boia de ardei.

Taiem foile in 24 de cubulete, adaugam cate un mot de Miez de Lapte si decoram cu frunzulita de patrunjel verde si ardei gras rosu.

Cu siguranta cuburile vor dispare repede din fata musafirilor, mai ales daca aveti o tuiculita inainte sau o bere rece , dupa....

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Inainte de a taia cuburile, puneti tava in frigider macar pentru 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval Delaco