Lasagna cu cartofi si branza sarata

de RODIMUR in Lasagna, 26 Oct 2019 | 3124 vizualizari

 

Acesta este un preparat care reunește, într-un mod foarte gustos, ingrediente care-mi plac foarte mult: pastele, cartofii și brânza sărată. În plus, ouăle și smântâna le ”țin isonul” celorlalte ingrediente pentru completarea gustului delicios.
Acest preparat cu paste se face destul de ușor și repede, nu cere multă îndemânare, iar la sfârșit oferă sațietate și un gust tare bun.

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de lasagna
  • 3 ouă
  • 500 grame de brânză de burduf
  • 6 cartofi roz, mari
  • 6-8 linguri de lapte
  • Pentru sos:
  • 3 ouă
  • 200 ml de smântână
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • smântână (iaurt)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu cartofi si branza sarata:

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici).

Se adaugă brânza fărâmițată și apoi 3 ouă, sare (dacă mai este nevoie) și piper, după care se omogenizează ușor compoziția.

Într-un vas termorezistent se pun 3 foi de lasagna, se stropesc cu 3-4 linguri de lapte și se adaugă o jumătate din cantitatea de compoziție.

Se acoperă cu alte 3 foi de lasagna, care se stropesc, de asemenea, cu 3-4 linguri de lapte, după care se pune și restul de compoziție.

Se acoperă totul cu ultimele 3 foi de lasagna și se toarnă deasupra sosul format din: 200 ml de smântână, 3 ouă, sare și piper, având grijă să se acopere toată suprafața și să pătrundă uniform peste tot.

Se acoperă vasul cu capacul (sau cu o folie de aluminiu) și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. După acest interval de timp, se îndepărtează capacul și se mai lasă vasul în cuptor, cât timp preparatul se rumenește frumos și mai scade puțin sosul (cam 10-15 minute).

Preparatul se servește cald, cu smântână sau iaurt, eventual. Dacă se răcește, se poate încălzi la cuptorul cu microunde și va fi la fel de bun, ca atunci când a fost proaspăt scos din cuptor.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

2

Acest tip de lasagna nu se fierbe în prealabil.

3

În loc de brânză de burduf se poate folosi telemea.

4

Adăugați sare numai dacă mai este nevoie. Eventual, doar în sosul de smântână.

5

Dacă vasul termorezistent nu are capac, folosiți o folie de aluminiu. În acest fel, vă asigurați că preparatul se va pătrunde și lasagna nu va rămâne crudă.

6

După ce luați capacul (folia de aluminiu) țineți preparatul în cuptor doar până ce se rumenește ușor și mai scade sosul. Dacă îl veți ține mai mult, pentru o rumenire mai pronunțată, se va usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu cartofi si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de pui si ciuperci