Mozzarella de casa (varianta rapida)

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2012 | 7467 vizualizari

 

Daca ati invatat cum sa faceti mozzarella din prima reteta propusa de mine, iata ca acum va aduc o reteta care necesita mai putin timp... sa zicem maxim 1 h incarcat... si care este la fel de gustoasa singura diferenta e la consistenta :D.

 

INGREDIENTE

  • 7.5 l lapte
  • cheag (14 pic/1/2 tableta) dizolvat in 4 linguri de apa
  • 3 lgt acid citric
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella de casa (varianta rapida):

1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C.

2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot,  lasati 5 min sa se odihneasca!

3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de apa si invartiti. 

4. Lasati vasul sa stea 20-30 min acoperit cu un capac. 

5. Taiati coagulul in bucati si scoateti-l intr-o strecuratoare.

6. Stoarceti cat mai mult zer in strecuratoare strangand branza cu mainile.

7. Scoateti branza din sita si puneti-o intr-un vas in care sa o puteti apasa cat de bine posibil.

8. Formati bilute din branza pe care le puneti intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva min sau puteti sa taiati bucati mici si sa procedati ca la prima reteta - adica sa puneti apa fierbinte peste ele si sa invartiti cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza totul, iar mai apoi sa formati bilute sa sa o impletiti.

9. Scoteti fiecare bila de branza si incepeti sa o impaturiti in mai multe straturi, dupa care o puneti intr-un vas cu apa rece si sare (cam 5 min).

10. Scoateti mingiutele din apa si lasati-le la scurs 5-10 min.

11. Impachetati, etichetati si dati la frigider. Se matureaza intr-o saptamana, dar mult mai bine cam in 2-3 sapt.

   
 


TIPS-URI

1

Am folosit lapte de vaca proaspat, nepasteurizat!

2

Este mai tare fata de mozzarella din reteta anterioara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella de casa (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

21.06.2012, 20:55

Merci Simona!

_Alina_ 1

21.06.2012, 21:00

Mamaie sincer nu am cantarit, dar ochiometric cred ca au fost vreo 600-700 g. De regula iese aproximativ 10 % din cantitatea de lapte folosita!

Anett 1

22.12.2014, 14:58

suuuuuper!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj