Negresa rapida cu glazura de ciocolata falsa

de adnia in Vegan / Raw vegan, 12 Iul 2013 | 10158 vizualizari

 

Va spun d la inceput ca aceasta este o reteta raw-vegana extraordinara, care se prepara super rapid, mai mult decat delicioasa, foarte sanatoasa si nu ingrasa! Ei, ce ziceti...v-am convins s-o incercati si voi, mai ales ca pe caldurile astea, nu prea iti mai vine sa incingi cuptorul, dar parca nici nu refuzam asa o minunatie, nu?

 

INGREDIENTE

  •  200 gr. faina de seminte de floarea soarelui (obtinuta prin macinarea in rasnita de cafea a semintelor de floarea soarelui crude si decorticate)
  • 1 lingura pudra de roscove (inlocuitor al pudrei de cacao clasica)
  • 50 gr. faina de in (obtinuta prin macinarea in rasnita de cafea asemintelor de in)
  • 2-3 linguri fulgi de cocos ( eu i-am obtinut din nuca de cocos proaspata si i-am uscat la deshidrator...dar sunt f. buni si cei din comert)
  • pudra de pere--optional (eu am obtinut-o prin macinarea in rasnita de cafea a feliutelor deshidratate de pere---productie proprie)
  • miere, dupa gust (sau sirop de agave, extract de stevia)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2-3 linguri apa, daca e cazul

Pt. glazura:

  • 2 linguri cacao cruda
  • 50 ml ulei de cocos lichid
  • 2 linguri miere
  • cateva picaturi extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa rapida cu glazura de ciocolata falsa:

Am amestecat intai substantele uscate intr-un bol, apoi am adaugat mierea si am inceput sa framant totul cu mana, ca sa obtin un aluat faramicios si lipicios, dar care se poate cu usurinta modela in bombonele, la nevoie. Datorita faptului ca aluatul meu inca nu se putea aduna bine, a mai fost nevoie sa adaug inca 2 linguri de apa. Am amestecat bine cu mainile, apoi am rasturnat aluatul pe blatul putin umezit cu apa. Am intins1 foaie din aluat (cam de 3 degete grosime), cu ajutorul sucitorului de lemn putin umezit. Am taiat forme rotunde (voi puteti alege orice forma doriti) din aluat, pe care apoi le-am plasat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la rece, timp in care am preparat glazura: am pus intr-un bol uleiuil de cocos, am adaugat mierea, extractul de vanilie si cacao cruda, am amestecat bine cu telul pana am obtinut o compozitie ca ciocolata topita.

Am scos de la rece negresele mele raw si le-am glazurat cu ciocolata falsa. Am dat din nou tava la rece inca 10 minute, cat sa se intareasca putin ciocolata.

Am decorat cu zmeura proaspata din gradina si frunzulite de menta, le-am transferat pe o tava mai frumoasa, am savurat fiecare cat o minunata negresa, iar pe restul le-am pastrat in frigider pana la urmatoarea pauza de dulce...care a venit mai repede decat ma asteptam:)

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa rapida cu glazura de ciocolata falsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (27)

Corinuta 1

13.07.2013, 10:32

foarte buna! ce pofta mi-ai facut!

Panacris 1

26.04.2014, 14:09

monik80 1

19.03.2015, 08:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune