Orez cu spanac

de katty in Mancaruri de legume, 17 Feb 2020 | 10247 vizualizari

 

O garnitura colorata, numai buna de savurat langa un gratar sau un fel principal.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr orez camolino
  • 150 gr spanac proaspat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu spanac:

Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai mari.

Curatam spanacul, il spalam bine si il scurgem. 

In uleiul incins punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa si ardeiul gras. Cand s-au inmuiat usor, adaugam orezul spalat bine si scurs. Amestecam usor apoi stingem cu 450 ml apa. Punem sare, piper, foile de dafin si fierbem la foc mic, acoperind vasul cu un capac.

Cand orezul este aproape gata, adaugam spanacul. Il lasam cateva minute sa se inmoaie, apoi adaugam mararul.

Putem servi orezul ca fel principal cu parmezan ras deasupra sau ca garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci pentru orez