Paine cu rozmarin si cascaval

de Bunica in Piine, 4 Iul 2018 | 2531 vizualizari

 

Painea preparata in casa nu se compara la gust si textura cu cea pe care o cumparam. M-am hotarat sa incerc sa prepar o paine putin aromata.
Pentru aromatizarea ei am folosit rozmarin de la Delik`at. Condimentul fiind natural 100%, a dat painii un gust deosebit de bun. In timp ce intindeam foaia de aluat m-am gandit sa o imbunatatesc cu putin cascaval. Ce-a iesit? O bunatate de paine pe care o poti manca goala.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml apa calda
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura rozmarin de la Delik`at
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rozmarin si cascaval:

Se cerne faina intr-un vas de framantat.

La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa.

Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana.

Strangi aluatul in mijlocul vasului si-l invelesti cu un prosop curat.

Lasi la dospit timp de o ora.

Dupa o ora se imparte aluatul in 5 parti. 

Ia o parte si intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm. grosime.

Foaia de aluat se imparte in patratele cu latura cam de 5 cm.

Presara pe foaia de aluat rozmarin si pune cate o jumatate de lingurita cascaval ras.

Ia o tava rotunda cu inel detasabil si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Ruleaza patratul si aseaza-l intr-o tava rotunda.

Se procedeaza al fel pana se umple tava.

Acopera tava cu un prosop curat se lasa la dospit 30 minute.

Sparge un ou intr-un castron si cu ajutorul unei furculite amesteca oul.

Unge aluatul cu ou, presara susanul si da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.

Se tine la cuptor timp de 30-40 minute.

Testul cu scobitoarea este farte bun.

Painea coapta se scoate din forma pe un prosop curat.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine de ovaz