Paine taraneasca, cu iaurt si masline

de Ancutsa in Piine, 14 Sep 2020 | 2558 vizualizari

 

Îmi cumpărăsem un cuțit special pentru pâine și abia așteptam să-l testez. Am pregătit această pâine cu iaurt și măsline și am dat-o la cuptor cu o tavă cu apă sub ea, pentru ca aburii să o facă pufoasă, apoi am îndepărtat tava cu apă, pentru ca pâinea să capete acea crustă. A ieșit atât de bună, că s-a terminat într-o seară, noi am mâncat-o cu unt sau cremă de brânză.

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie uscată activă Pakmaya,
  • 1/2 linguriță zahăr,
  • 400 g făină 000,
  • 300 ml apă călduţă,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri iaurt grecesc,
  • 1 linguriţă rasă sare,
  • Măsline negre, după gust,
  • În plus:
  • 60 g făină pentru blatul de lucru,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 tavă cu 100 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca, cu iaurt si masline:

 

 

Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi zahărul și 100 g făină și amesteci bine. Lași deoparte minim 20 de minute, vom observa că drojdia s-a activat.

Adaugi restul de făină, pui într-o parte sarea, astfel încât să nu atingă decât făina și amesteci. Începi frământarea, adăugând uleiul în fir subțire și apoi iaurtul. Frămânți până obţii un aluat moale, omogen. Ungi cu o lingură de ulei şi acopri cu folie alimentară. Lași la crescut cam o oră sau până îşi dublează volumul.

 

Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și îl mai frămânți cât să-i dai formă.

Îl transferi într-o tavă  pregătită cu hârtie de copt și mai lași la crescut încă o oră.

 

Crestezi pâinea, după plac, apoi o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 50 de minute (sau până consideri că este bine coaptă, în funcţie de cuptorul tău). Odată cu pâinea, mai introduci o tavă cu apă, pe care o îndepărtezi după ce s-a evaporat apa.

După ce scoți pâinea din cuptor, o stropești ușor cu apă și o acoperi în unul-două șervete de bucătărie, pentru ca aburii să o înmoaie.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/paine-taraneasca-cu-iaurt-si-masline.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca, cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui