Painici cu lapte, unt si chimen

de mihaelar63 in Piine, 1 Feb 2021 | 2723 vizualizari

 

   O perioada am fost ocupata cu serviciu si nu am preparta paine acasa. Acum m-am apucat din nou de copt. Delicioase aceste painici.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina tip 000
  • 350 gr faina tip 650
  • 550 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata-7 gr
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte, unt si chimen:

  1. Se incalzeste usor laptele. Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel .
  2. Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar.
  3. Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca .
  4. Zaharul ajuta la dospirea mai rapida .
  5. Eu am framntat cu ajutorul masinii de paine Tefal .
  6. Am pus in continuare untul moale , uleiul si fainurile .Ultima se adauga sarea .
  7. Am lasat masina sa-si faca treaba , sa framnte si sa tina aluatul la cald .
  8. Cand aluatul si-a dublat marimea ,l-am scos pe folia de silicon .
  9. Prin manipulare aluatul isi scade din volum .
  10. L-am impartit in 8 parti egale .Va puteti folosi de cantar daca doriti sa fiti foarte exacti si painicile sa  fie de aceiasi marime .
  11. Am intins [ ca o placintica ] aluatul , apoi l-am impachetat ca o branzoaica .Ultima data l-am rulat ca o pinica mica ,usor lunguiata .
  12. Am pus painicile in tava cu hartie de copt .
  13. Pe fiecare bucat am facut cate trei taieturi .
  14. Ultima data am uns painicile  cu ajutorul unei pensule de silicon cu lapte amestecat cu tutrmeric .Am presarat deasupra chimen si inca putina sare .
  15. Turmericul este benefic pentru santate si da o culoare frumoasa preparatelor .
  16.  Puteti sa ungeti painicile cu galbenus de ou . Vor iesi mai lucioase.
  17. Puneti tava la loc cald sa creasca frumos painicile . Pentru aceasta etapa eu setez cuptorul la 60 grade C.
  18. Dupa aproximativ o jumatate de ora se creste temperatura la 205 grade timp de 10 minute .
  19. Se mai coc painicile inca 15 minute la 180 grade C.
  20. Se scoate tava din cuptor .
  21. Dacaa doriti o coja moale . Se acopera tava cu un servet curat de bucatarie .
  22. Daca doriti o coja mai crocanta se scot painicile sa se raceasca pe un gratar de inox .
  23.        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Zaharul ajuta la dospirea mai rapida a aluatului.

2

Puteti sa ungeti painicile cu galbenus de ou. Vor iesi mai lucioase.

3

Puneti tava la loc cald sa creasca frumos painicile . Pentru aceasta etapa eu setez cuptorul la 60 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte, unt si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Japoneze