Painici umplute

de Panacris in Piine, 20 Noi 2017 | 3646 vizualizari

 

Foarte bune pentru pachețelul pentru grădiniță, școală sau servici. Umplutura poate varia în funcție de preferințele sau ce aveți la îndemână în frigider.
Spor și poftă bună!   
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Făină alba de grâu cca. 600 g
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură
  • Zahăr tos 2 lingurițe
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Drojdie uscată 1 plic
  • Lapte călduț cca. 400 ml
  • Pentru umplutură:
  • Pasta de roșii 2 linguri
  • Carne de pui fiartă cca. 100 g
  • Salam cca. 50 g
  • Roșii cherry cca. 12 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 100 g
  • Oregano
  • Pentru uns:
  • Galbenus de ou 1 bucată
  • Semințe de susan alb si negru cca. 1 lingură
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute:

“Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore. Apoi scoateți aluatul din frigider, adunați-l ușor cu făină și formați pateuri cu orice umplutură!” Așa spune Alina, https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/search?q=painici, în descrierea rețetei sale, eu am ales însă ajutorul nr.1 din bucătăria mea, Maricica, mașina de frământat și copt pâine ;)

 În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat fără dospit. Când s-a terminat programul, se scoate aluatul și se pune la rece acoperit cu folie alimentară cca. 2 ore. Aluatul care a crescut chiar foarte bine la rece, se împarte în bile (cca. 12bucăți!). Bilele se întind cu palma sau sucitorul, se ung cu pasta de tomate, se asezonează cu oregano, apoi se așază fâșii de carne fiartă, bucățele de salam, cașcaval ras și câte o roșie cherry. Se închid bucățile de aluat ca și o bocceluță, apoi se rotunjesc în palme, cât să se obțină o formă rotundă de pâinici/chifle, apoi se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu gălbenușul de ou bătut, și se presară semințele de susan. Pâinicile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min, la 180 grade C.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bunica 1

21.11.2017, 08:06

Bune rau!

Panacris 1

21.11.2017, 10:04

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

dantes 1

24.11.2017, 14:47

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Painea perfecta