Paste gratinate cu pui, dovlecei si bacon

de Panacris in Paste, 17 Oct 2018 | 2226 vizualizari

 

A sosit toamna, pornim cuptoarele și facem ceva bun și sățios pentru cină sau chiar masa de prânz. Provocarea Bucatarasului Suprem, Reteta/retete "inspirate de toamna" ;) m-a pus la treabă. M-am inspirat din rețeta lui Rocsi, https://www.bucataras.ro/retete/farfalle-cu-pui-si-ciuperci-gratinate-85041.html. Am înlocuit ciupercile cu dovlecelul, boabele de porumb cu baconul :D și usturoiul cu chimenul ;) O nebunie! Gata cu vorba să trecem la treabă!

 

INGREDIENTE

  • Paste (orice fel) cca. 300 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mărișoară,
  • Dovlecei micuți 2 bucăti, cca. 200 g,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Piept de pui cca. 300 g,
  • Bacon cubulețe 250 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Smântână de gătit 300 g,
  • Lapte 200 g,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Chimen măcinat cca. 1 linguriță,
  • Cașcaval răzuit 200 g,
  • Unt pentru uns forma cca. 50 g,
  • Pesmet auriu 2-3 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate cu pui, dovlecei si bacon:

Se pune la fiert apă rece cu puțină sare într-un vas încăpător, ptr fiecare 100 g de paste, 1000 ml apă. Când clocotește apa. se adaugă pastele și se fierb al dente, mai puțin decât e scris pe ambalaj, cu cca. 5 minute.

Ceapa și dovleceii se curăță de coajă. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă. Dovlecelul curățat se rade pe răzătoarea mare și se adaugă la ceapă, lăsându-se la gătit cca. 10 min. la foc mic, apoi se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, și se gătește în continuare, la foc micneacoperit cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper proaspăt și se lasă deoparte.

Se prepară sosul, pentru legătura dintre compoziția de carne, legume și paste. Ouăle se amestecă energic cu smântâna și laptele, apoi se asezonează de sare, piper și praf de chimen.

Se trece la partea finală. Într-un castron încăpător se pune compoziția de legume și carne, plus bucățelele de bacon, pastele scurse și semi răcite, treisferturi din sosul de legătură și se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Un vas termorezistent mai încăpător :S se unge cu unt topit, apoi se răstoarnă amestecul de paste, legume și carne, se toarnă restul de sos, se presară cașcavalul ras și pesmetul.

Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade.

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate cu pui, dovlecei si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paste colorate si ton