Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci

de ionix in Rata, 4 Iul 2014 | 6870 vizualizari

 

Am tot făcut reţeta asta, şi-am zis că merită să-mi aloc puţin timp pentru a o posta. :)
Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de raţă

Pentru ceapa caramelizată:

  • 2 linguri din grăsimea de la raţă
  • 3 cepe potrivite
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu oţet balsamic
  • sare de mare şi piper (după gust)

Pentru chipsurile din ciuperci:

  • o linguriţă din grăsimea de la raţă
  • 300 g ciuperci champignon
  • sare de mare şi piper (după gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci:

Preparare piept de raţă

Pieptul de raţă se spală bine, se şterge de apă şi se crestează pe partea cu pielea (nu trebuie tăiat până se ajunge la partea de carne, ci crestată doar partea de piele şi grăsime).

Într-o tigaie bine încinsă (tigaie care poate fi introdusă în cuptor) aşezăm raţa pe partea cu piele în jos. 

Tigaia va sta pe aragaz timp de 6-7 minute, la foc mic. Presăm  întruna pieptul (cu o lingură de lemn), pentru a se extrage o mare parte din grăsime. Din când în când, vom scurge grăsimea din tigaie într-un recipient (grăsimea de raţă este foarte gustoasă şi se poate folosi după). 

Între timp, încingeţi şi cuptorul la 180 de grade.

După cele 6-7 minute, punem sare şi piper peste piept şi introducem tigaia în cuptor. Pieptul va fi tot pe partea cu piele-n jos. Prepaparea la cuptor: lăsăm pe partea cu piele 3 minute, apoi vreo 5 minute pe partea cealaltă şi apoi iar vreo 2-3 minute pe partea cu piele-n jos. Se scoate din cuptor, se aşează pe un fund de lemn şi se lasă câteva minute pentru a se "linişti", iar apoi servim. 

Preparare ceapa caramelizată

Grăsimea de raţă se pune într-o tigaie şi se lasă să se înfierbinte. Se adaugă ceapa tăiată în stil julien, se presară puţină sare.

După ce a scăzut puţin ceapa, se adaugă zahărul şi oţetul balsamic. Se va învârti mai mereu, pentru a nu se arde. După vreo 4-5 minute, ceapa va prinde o culoare aurie şi compoziţia va fi uşor "vâscoasă". Se serveşte alături de raţă.

Preparare chipsuri din ciuperci

Eu le-am preparat în Friteuza ActiFry de la Tefal.

Am folosit doar pălăriile ciupercilor, pe care le-am tăiat felii subţiri. Le-am pus în friteuză, am pus grăsimea de raţă peste, presărat sare şi piper, potrivit timpul la 25 de minute. Le-am servit cu ceapa caramelizată şi pieptul de raţă. 

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu piure de capsuni si branza de vaci