Piure de cartofi cu carne de porc

de Angelina_Elena in Porc, 18 Noi 2012 | 22591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cescuta apa
  • sare
  • Pentru piure:
  • 7 cartofi mari
  • 70 g unt
  • lapte
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu carne de porc:

Prima data ne ocupam de piureul de cartofi.

Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici.

Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac.

Lasam sa fiarba pana cand furculita intra usor in ei.

Ne ocupam apoi de carnita.

Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci.

Carnea o taiem in bucati mai marisoare iar cand uleiul s-a icins o punem in cratita.

Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare si o cescuta de apa.

Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.

Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.

Dupa ce s-a facut carnea, verificam cartofii, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca sunt gata.

Scurgem apa de pe ei, apoi ii pisam, adaugam untul, sare dupa gust si putin cate putin adaugam lapte, pana ajungem la consistenta dorita.

Servin apoi piureul de cartofi alaturi de carnita.

Eu am pus deasupra piureului o lingura din sosul format.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pulpa de porc si carnati cu vin alb