Pizza cu piept de pui

de Angelina_Elena in Pizza, 8 Aug 2013 | 17512 vizualizari

 

Cu toate ca este prima data cand fac pizza cu piept de pui, ma declar foarte multumita de rezultat!:) Va astept si pe voi, e proaspat scoasa din cuptor!>:D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub drojdie (25 g)
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta

Topping:

  • 1 piept de pui
  • 1 bol mic ciuperci de padure
  • 1 ceapa
  • 1 cana bulion
  • 150 g masline
  • 200 g cascaval Delaco Sofia
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu piept de pui:

Aluat:

Intr-un bol punem drojdia sfarmata, cele 2 lingurita de zahar, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.

Lasam 10 minute sa dospeasca.

Intr-un vas punem faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano.

Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Adaugam apoi uleiul de masline si mai framantam 10 minute.

Presaram putina faina peste aluat si-l acoperim cu un prosop curat.

Lasam pana isi dubleaza volumul.

Topping:

Pieptul de pui il spalam si il curatam, apoi il condimentam cu sare, piper si boia dulce.

Il punem la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei in ea si acoperim cu un capac.

Lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte, apoi intoarcem si pe cealalta.

Dupa ce e facut, il lasam sa se raceasca apoi il taiem feliute.

Ciupercile le tocam marunt iar ceapa o taiem rondele.

Cum procedam:

Scoatem aluatul pe masa infainata si il framantam putin.

Il impartim in doua (o parte mai mare si una mai mica).

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivita, apoi asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.

Peste aluat punem bulion, apoi cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, asezam feliute de piept de pui, rondele de ceapa, ciuperci si masline.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenste frumos.

Se serveste calda.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus am obtinut o pizza cu diametrul de 32/32 cm si alta cu diametrul de 32/22 cm.

2

Se poate servi cu sos grecesc sau sos de rosii cu busuioc.

3

Se mai poate adauga si ardei gras sau feliute de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pizza ''Margareta''