Placinta cu peste, legume si piure

de Rocsi in Peste, 9 Sep 2019 | 4089 vizualizari

 

Inspirata fiind de aceasta reteta de la Merisor, avand ceva conserve prin frigider, m-am gandit sa pregatesc o placinta cu peste pentru ai mei. Am cautat sa combin pestele cu legumele potrivite, sa pregatesc un piure cremos, ca sa fie pe placul lor. A iesit o placinta grozava, gustoasa, dar mai ales consistenta, asa cum multora le place. Cand aveti conserve de peste si nu mai stiti ce sa gatiti, va recomand sa incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
    • 5 cartofi mari
    • 2 linguri cu varf smantana
    • unt
    • sare
    Pentru umplutura cu peste:
    • 2 cepe verzi
    • 1 ardei rosu potrivit
    • 450 gr legume mexicane congelate
    • 1 conserva sprot in sos tomat
    • 1 conserva sardine in sos tomat
    • 150 gr ton in suc propriu
    • 150 gr mozzarella
    • 2 linguri ulei
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • 1 lingurita rasa busuioc uscat
    • 3 linguri suc de rosii de casa
    • 2 linguri parmezan ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu peste, legume si piure:

Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai este nevoie de sare.

Umplutura de peste: Ceapa verde o taiati rondele. Ardeiul rosu il curatati de cotor, seminte si il taiati cubulete. Intr-o tigaie mai mare, incingeti uleiul. Adaugati ceapa verde, ardeiul, le sotati 2-3 minute. Puneti amestecul de legume congelat, amestecati. Lasati la sotat la foc potrivit, mai stropiti cu putina apa, din cand in cand, pana legumele sunt patrunse pe 3/4. Adaugati sprotul, sardinele si tonul scurs de lichid. Amestecati bine, apoi puneti sucul de rosii, sare, piper, busuioc uscat si boia dulce, dupa gust. Lasati amestecul pe foc, pana lichidul scade destul de bine. Invartiti din cand in cand. Luati umplutura de pe foc cand este gata. Dati mozzarella pe razatoarea marea. Mararul il tocati marunt. Peste umplutura puneti mozzarella, mararul si amestecati totul.

Intr-un vas, o tava, nu foarte mare, turnati umplutura. Cu lingura, luati din piure si puneti din loc in loc. Il nivelati usor, iar la final faceti un model cu o furculita. Presarati parmezanul ras deasupra. Introduceti placinta in cuptorul incins, la 200 de grade, pana prinde o crusta rumena deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati 5-10 minute sa se racoreasca.

O serviti simpla, cu o salata sau muraturi, depinde cum va place! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste, legume si piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de peste