Rulada aperitiv cu spanac

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2019 | 10499 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana. Eu am facut cantitate tripla, am sa scriu reteta pentru o singura rulada. Bunatati de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Pt. Rulada
  • 400 g spanac congelat
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g smantana Pilos 20% grasime
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare si piper dupa gust
  • Umplutura
  • 100 g unt pilos 80% grasime
  • 200 g crema de branza
  • 100 g smantana Pilos 20% grasime
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1/2 ardei capia
  • sare si piper
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu spanac:

Lasam sa se dezghete spanacul, apoi il punem in blender impreuna cu galbenusurile, smantana, un pic de sare si blendam, nu foarte mult, cat s a se omogenizeze ingredientele. Transferam totul intr-un castron, potrivim de sare si piper, apoi adaugam faina cernuta  amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Am tapetat tava de la cuptor cu hartie de copt, apoi am intins compozitia in tava. Cuptorul l-am preincalzit la 180 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 15 min ( cuptor electric setare care are 2 linii paralele, acum nu stiu daca toate cuptoarele electrice sunt la fel), sa se rumeneasca frumos deasupra. Udam un servet pe care asezam foaia d erulada cu tot cu hartie d ecopt, o rulam cu grija in asa fel incat sa nu rulam inauntru si servetul ud, lasam cca 10 min, apoi derulam si scoatem hartia de copt, rulam la loc si lasam sa se raceasca bine.

Umplutura. Untul moale impreuna cu crema de branza si smantana le mixam pana obtinem o crema spumoasa. Ardeiul il taiem cubulete marunte, ceapa o taiem marunt si le incorporam in crema.

Asamblare. Intindem o folie alimentara asezam rulada si o derulam, intindem crema de branza si apoi rulam destul de strans. Imbracam rulada in folie alimentara si strangem la capete, apoi lasam la rece cateva ore , apoi putem sa o portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

03.01.2020, 11:27

Buna!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:20

Sunt grozave ruladele aperitiv si se pot pregati in fel si chip!

MireMyrey 1

27.02.2020, 20:27

Frumoasa și cred că pe placul tău! Mie umplutura Oanei, pe care văd că ai preluat o întocmai, mi s a părut prea multa și prea grasă ( atâta unt și smântână...)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures