Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de Rita Ilies in Oaie, 17 Apr 2016 | 3989 vizualizari

 

Nu știu dacă-mi plac hribii mai mult sau carnea de miel. Îmi plac la nebunie amândouă, iar combinate, nici nu mai zic.
Pot să spun că această ruladă e pregătită după o rețetă inventată, cu ingrediente preferate și că din acest moment va fi un preparat nelipsit din meniurile mele. Cu siguranță voi încerca și varianta cu alte tipuri de carne, dar întotdeauna aceasta va fi marinată în caserola pentru marinare de la Food Saver.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
  • 500 g carne de miel
  • sare/piper
  • 3-4 linguri tahini
  • 4-5 roșii cherry
  • 2-3 chivas
  • 2 felii de lămâie
  • INGREDIENTE PENTRU RULADĂ
  • 20 g unt
  • 200 g hribi
  • 1 fir ceapă verde
  • ardei roșu
  • 1 morcov mic
  • pătrunjel verde tocat
  • sare/piper
  • paprika
  • INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ
  • 20 ml ulei de măsline
  • 20 g unt
  • 2 ouă
  • pesmet
  • făină de mălai
  • mac
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare. 

Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas. Peste ea am turnat tahini pe care l-am ”lungit” cu puțină apă. 

Am pregatit aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida, ajutoarele mele pentru o marinare in doar cateva minute.

Am conectat caserola de marinat la aparatul Food Saver, iar după ce am vidat-o am pus-o la rece vreo 15-20 de minute.

În timp ce carnea a stat la marinat, am pregătit umplutura de ciuperci. Am sotat pur și simplu legumele în unt, apoi le-am lăsat să se răcească puțin.

Am scos carnea din caserolă și am întins-o pe blatul de lucru. Am așezat peste ea ciupercile sotate și roșiile din marinadă. Am rulat și am legat bine rulada cu sfoară. Am pus-o într-o tavă, am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru a nu face crustă și am copt-o 30 de minute la 180°C. 

 După ce s-a copt, am lăsat rulada să se răcească. Am pregătit între timp un mix din pesmet, făină de mălai, mac și sare. Am bătut ouăle și am procedat exact ca și la pregătirea șnițelelor: făină-ou-făină-ou și crusta de pesmet la final. 

Am rumenit rulada într-o tigaie în care am pus puțin ulei. 

Se poate servi atât alături de o garnitură de cartofi sau chiar un piure de mazăre, dar poate fi și un aperitiv grozav pe masa d-voastră. 

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

CameliaR 1

12.05.2016, 11:48

Rita Ilies 1

18.05.2016, 17:19

oanapl 1

18.06.2017, 15:05

Arata grozav de bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocana de miel