Sunca de curcan

de Bunica in Mezel de casa, 30 Ian 2010 | 16451 vizualizari

 

M-am tot gandit ce mezeluri se pot face in casa si inspirata de una din retetele gasite pe Bucatars am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. piept de curcan ( 2 kg,)
  • sare
  • piper
  • 200 g. slanina de porc afumata
  • busuioc
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml. vin alb sau rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de curcan:

 Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se  mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu l-am taiat pe lungimea pieptului. Se condimenteza bine pe ambele parti, se ruleaza cat mai strans. Pentru a nu se desface se leaga bine . Se infasoara in felii de slanina subtiri , sa-i tina de cald.

Se ia o bucata hartie de copt mai lunga, se pune carnea rulata pe ea, se ruleaza de 3-4 ori cat mai strans si se uita in frigider 2 zile.

Dupa2 zile ,se scoate ,se pune intr-o tava mai ingusta si cu peretii mai inalti. In tava se pune apa (pana la jumatate) sare,vin alb sau rosu, foaia de dafin

Se tine in cuptor 2-2 1/2 ore intorcandu-l pe toate partile. Daca lichidul a scazut el se completeaza cu apa din cand in cand. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca(sa nu se raceasca de tot , sa fie caldut). 

Cand s-a racit se desface hartia, ata cu care l-am legat sa nu fuga , se curata de slanina si il punem la presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra pentru a se presa.

TIPS-URI

1

Daca preferati puteti sa-i dati cuputina boia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:13

Wow ce bunatate habar nu aveam sa pregatesc asa ceva, felicitari bunica Super idee, o sa incerc sie u sa fac o data , o salvez la favorite

rivka 1

10.04.2010, 10:55

suna bine asincerca da mi-e frica nu mi se strica carnea aia asa 2 zile in frigider?????

adry88 1

04.06.2011, 10:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread