Supa crema de urzici, cu smantana și oua posate

de RODIMUR in Supe, 19 Apr 2021 | 2498 vizualizari

 

Pentru că a adus soțul de pe munte o primă tranșă de urzici proaspete de anul acesta, am și făcut din ele două feluri de mâncare și putem spune deja că sezonul trufandalelor a început...Supa cremă de urzici este foarte bună și sănătoasă. Se face destul de ușor și i se pot asocia crutoane simple, sau picante. De data aceasta am asociat smântână (deci preparatul nu este de post!) și ouă poșate, ceva mai legate, ”cleioase” cum sunt numite în popor, cu gălbenușul ușor închegat. Astăzi am mâncat din ea prima dată și pot spune că a fost tare bună...! 
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă cremă.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de urzici
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1/4 țelină
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • smântână
  • zeamă de lămâie (opțional)
  • crutoane
  • ouă poșate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de urzici, cu smantana și oua posate:

Urzicile se aleg, se curăță, se spală în 4-5 ape și apoi se opăresc 2 minute cu apă clocotită sărată. Apoi se scot cu o paletă și se pun la fiert în apă clocotită. Când sunt fierte, se strecoară și se lasă în așteptare, să se răcească, iar apa în care au fiert se poate păstra pentru folosire.

Legumele se curăță, se spală, se taie în felii/bucăți mai mici (ca să fiarbă mai ușor și se pun la fiert cu apă și 1/2 linguriță de sare. Când este cazul, se completează cu apă caldă.

Între timp se curăță ceapa și usturoiul se spală, se zvântă și se mărunțesc. după care se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce devin transparente. Mai întâi se călește ceapa și la urmă se adaugă și usturoiul mărunțit.

Când legumele au fiert, se strecoară de zeamă, care se păstrează, pentru a subția supa cremă.

Se dau prin blender legumele și urzicile fierte, odată cu cele călite (ceapa și usturoiul). Se subțiază supa cremă cu zeama în care au fiert legumele și se mai dă la foc mediu pentru unul-două clocote. Se condimentează cu sare și piper și apoi se ia oala de pe foc.

Se servește cu smântână, crutoane (simple sau picante) pregătite în prealabil și cu ouă poșate fierte 4 minute în apă clocotită cu sare și oțet, atât cât să devină ”cleioase”.

TIPS-URI

1

Spălați foarte bine urzicile, în 4-5 ape, ca să nu mai rămână pământ între frunze.

2

Păstrați zeama în care au fiert urzicile (și cea în care au fiert legumele) pentru a subția supa cremă.

3

Dacă nu aveți blender, pasați legumele și dați-le printr-o sită deasă.

4

Fierbeți 4 minute ouăle în apă clocotită cu sare și oțet, pentru ca gălbenușurile să fie puțin ”cleioase”.

5

Preparați ouăle poșate atunci când serviți supa cremă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de urzici, cu smantana și oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Bors de primavara cu taitei de casa